uvod popis penzionu parkovani obcerstveni okolí sport kontakt

Lyžování

lyzovani
Domažlický kraj není žádný horský kraj,ale přesto vám nabídneme několik možností, kde je možné si zalyžovat.

Není tu žádný světoznámý ski areál, ale přesto je možné si u nás kvalitně zalyžovat a to i na běžkách.

Nyní vám přiblížíme několik míst, kde uvedeme i nějaké obrázky a informace, jak je to daleko, jak se tam dostanete a přibližnou cenu za vleky.

Sádek

Sádek

Nejbližší sjezdovka je Sádek. Tuto sjezdovku provozuje TJ Jiskra, takže je v provozu pouze o sobotách, nedělích a svátcích. Sjezdovka je otevřena pouze, když je hodně sněhu, umělé zasněžování nehrozí.

Před výjezdem na lyžovačku je vhodné si ověřit, že je Sádek v provozu. Já většinou kontroluji adresu: http://www.idomazlice.cz.

Vlek je dlouhý 600 metrů, sjezdovka je rodělena na jakési pomyslné poloviny. První polovina je lehká, druhá středně těžká.

Pokud budete cestovat autem, tak musíte do Klenčí pod Čerchovem, pak dále směrem na hraniční přechod Lísková. Ale nedojedete až tam, ale nějaké 3-4 km za Klenčím je osada Capartice a tam velké parkoviště. Necháte auto na parkovišti a dáte se doprava. Nahoře u "Šebkovny" už bude v 9.30 a v 13:00 čekat skútr, který vám odveze lyže ke sjezdovce. Ano je to tak, sjezdovka je ještě 1,5-2 km pěšky, tutíž si nezapomeňte vzít batoh na boty, neboť pojedete ze sjezdovky na lyžích. Nahoru si necháte vzít jen lyže a přeskáče.

Vzhledem k těmto všem "útrapám" vám bude dopřáno lyžovat bez čekání na vlek na poloprázdné sjezdovce.

Ceny byly v roce 2005-2006 120 Kč za 10 jízd.

Nahoře není žádný bufet nebo restaurace, nezapomeňte si vzít svačinu s sebou. Nahoře je jen lyžařská chata, kde je možné se přezout a ohřát se (topí se v ní).

Pro běžkaře je situace příznivější. Od Šebkovny začínají běžecké stopy různých náročností a délek, takže nemusíte dlouho šlapat pěšky.

Voithenberg

Vithenberg

Regionální skiareál Vothenberg se nachází již v SRN, asi 10 kilometrů od hraničního přechodu Folmava. Dalo by se říci skiareálek, tvoří jej 3 vleky: dlouhý 1200 metrů, krátký 600 metrů a dětský. K němu pak 3 sjezdovky, jedna středně těžká dlouhá 1200 metrů (vede vedle vleku) a druhá pak lehká dlouhá 1500 metrů. Dětský vlek je vhodný nejen pro děti na lyžích, ale i pro děti na bobech a sáňkách.

Ceny v roce 2004-2005 byly: 14€ celodenní, 11€ za 20 bodů. Dlouhý vlek je za dva body, krátký pak za 1 bod. V roce 2005 by cena měla být o málo vyšší, 15,50€ celodenní.

Na Voithenberg se jede přes hraniční přechod Folmava, těsně před městem Furt im Wald (první velká křižovatka za hranicemi) se odbočí doprava, pak se jedem městem a u autosalonu pak zase doprava a po hlavní za město. V kopci sledujte pravý kraj, až uvidíte odbočku Voithenberg/Skilift/Golf tak odbočte doprava. Je tam takové velké parkoviště, těsně u sjezdovky.

Na sjezdovce je občerstvení, ale nikdy jsem ještě nebyl uvnitř.

Opět je to malá sjezdovka, ale nebývají velké fronty, takže za 14€ si zajezdíte, že vás budou bolet nohy. Plánek sjezdovek máme tady.

V okolí skiareálu by měly být i běžecké stopy, ale neviděl jsem je.

Hohen Bogen

Hohen Bogen

Hohen Bogen je opět skiareál v SRN, ale o něco větší. Zatím jsem tam ještě nebyl, ale to se snad změní, takže vám poskytnu zaručeně pravé informace.

Oficiální web je na této adrese: http://www.hohenbogen.de/, tady taky najdete informace přímo od pramene a některé dokonce i v češtině.

Na Hohen Bogen vede sedačková lanovka, do výšky 1050 metrů nad mořem. Tento areál je větší, celodenní skipas stojí 18€, na 2 dny 32€.

Pokud budete chtít vyrazit na Hohen Bogen, jeďte na hraniční přechod Všeruby, pak do Eschlkamu, pak doleva do Neukirchenu. Na konci Neukirchenu se dejte mírně vlevo, a pak už by vás měly dovést ukazatele.

V tomto skiareálu je ovšem díky své velikosti také více lidí a fronty u vleku a lanovky jsou již větší.

Železná Ruda / Špičák

špičák

Špičák (865-1202 m n.m.) leží nedaleko Železné Rudy v blízkosti hranic s Německem. Středisko nabízí sjezdové tratě od nenáročných cvičných svahů až po černou sjezdovku. Středisko nabízí také večerní lyžování a mnoho dalšího.

Špičák je od Kdyně už trošku z ruky, ale na zato nabízí vnitrozemské lyžování za přijatelné peníze (450Kč/den).

Nemá smysl opisovat spousty věcí z webu, takže všechny aktuální informace najdete na webových stránkách: http://www.spicak.cz.

Nejjistější cesta ze Kdyně na Špičák je jet do Klatov a pak směrem na Železnou Rudu, projet Železnou Rudou a pak doprava na Špičák.

Kratší cesta po okreskách se dá, když pojedete směrem na Klatovy, pak za Hlubokou odbočíte doprava na Pocinovice, pojedete přes Nýrsko, Dešenice, Zelenou Lhotu, Hojsovu stráž a přijedete rovnou na Špičák.

Hodně zábavy vám přejí pracovníci penzionu.


Ubytování v ČR - katalog ubytovacích zařízení - hotely,penziony,chaty atd. Přehledně tříděno podle krajů. Tixik.com http://www.mok.cz - Katalog Ubytování.

powered by Bloxxy, created by sweet